Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung benoemt nieuwe topmannen

Samsung heeft per direct drie nieuwe topmannen benoemd voor zijn drie divisies. Kim Kinam gaat leiding geven aan de afdeling die schermen maakt. Daar had topman Kwon Oh-Hyun onlangs zijn vertrek per maart aangekondigd.
© Pixabay.
Pixabay.

Ook de topman van de tak consumentenelektronica, Yoon Boo-Keun, en zijn tegenhanger van de tak mobiele telefonie, Shin Jong-Kyun, vertrekken nu. Zij worden vervangen door respectievelijk Kim Hyunsuk en Koh Dongjin.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf stelt vast te houden aan de huidige structuur met drie topmannen zonder daar uitleg bij te geven. Vermoedelijk worden de divisiehoofden bij een aandeelhoudersvergadering in maart voorgedragen als gezamenlijke topmannen.

De vertrekkende Kwon wordt als bestuursvoorzitter opgevolgd door Lee Sang-Hoon. Lee vertrekt daarom als financieel directeur. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden. Het wordt voor het eerst dat de rol van bestuursvoorzitter niet door een van de topmannen wordt ingevuld.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Corruptieschandaal

Samsung is in een groot corruptieschandaal verwikkeld geraakt. De hoogste baas van het Samsung-imperium Lee Jae-yong, in het westen beter bekend als Jay Y. Lee, is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor omkoping, verduistering en meineed. Hij zou voor vele miljoenen aan steekpenningen hebben betaald aan een vertrouweling van de wegens het schandaal afgetreden president Park Geun-hye.

Samsung maakte ook bekend dat het een operationele winst van 14,5 biljoen won (ruim 11 miljard euro) had geboekt in het derde kwartaal, een record. De omzet kwam uit op ruim 62 biljoen won.

Vooral de verkoop van geheugenchips en beeldsensors droeg bij aan de winstgroei. Samsung verkocht weliswaar meer OLED-schermen, onder meer aan Apple, maar daarvoor moest een nieuwe productielijn worden opgestart en de kosten daarvoor drukten de winst van die divisie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in