Overslaan en naar de inhoud gaan

Salesforce lost Privacy Shield-probleem op via AWS

Er hoeft geen twijfel te bestaan aan de ambities van Salesforce om te groeien. Maar de overeenkomst verlost Salesforce ook van een potentieel hoofdpijndossier: het illegaal worden van gebruik van dit CRM-systeem-as-a-service onder Europees recht. Salesforce heeft in Europa namelijk tot nog toe slechts beperkte verwerkingscapaciteit opgebouwd, al is het nu wel bezig met uitbreiding van zijn rekencentra.

Maar het moment dat het al zijn Europese klanten vanuit Europese rekencentra kan bedienen, is nog niet in zicht.

Met het afserveren van de Safe Harbor-overeenkomst en de grote vraagtekens bij de vraag of de opvolger Privacy Shield wél door de rechter geaccepteerd wordt, dreigde voor Salesforce-klanten een probleem. Als Privacy Shield wordt verworpen, is opslag van klantendata in de VS meteen illegaal. Dankzij de nu gesloten overeenkomst kunnen Salesforce-klanten makkelijker de overstap maken naar AWS, mocht dat donkere scenario zich ontvouwen. En dat verlost Salesforce van de noodzaak om spoorslags te investeren in meer Europese rekencentra - als dat überhaupt tijdig mogelijk zou zijn.

Voor AWS is het een belangrijke opsteker dat Salesforce niet overstapt naar IBM of Microsoft. Maar helemaal onverwacht kwam die opsteker vast niet. Salesforce en AWS werken al samen sinds Salesforce in 2010 Heroku overname. Dat draaide toen als clouddienst bij AWS, en Salesforce heeft dat zo gelaten. Dat beviel kennelijk goed, want inmiddels verzorgt AWS ook de infrastructuur voor SalesforceIQ en IoT Cloud. Onder de nu gesloten overeenkomst komen daar diensten als Sales Cloud, Service Cloud en App Cloud bij.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in