Overslaan en naar de inhoud gaan

Russen aangeklaagd voor hacken van Yahoo

De Verenigde Staten hebben twee Russische spionnen aangeklaagd voor het hacken van internetbedrijf Yahoo, waarbij de gegevens van een half miljard gebruikers werden buitgemaakt.
yahoo-hack

De Russen zijn medewerkers van de Russische geheime dienst FSB. Ze gingen onder meer aan de haal met namen, e-mailadressen en telefoonnummers van Yahoo-gebruikers. Het ministerie van Justitie in Washington deelde woensdag mee dat de hackers zich met de data van Yahoo ook toegang konden verschaffen tot sommige gegevens van Google.

Moeizame verhoudingen

De aanklacht komt op een moment dat de Amerikaans-Russische verhoudingen toch al moeizaam zijn. Reden is de beschuldiging dat de Russen door hacken hebben geprobeerd de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. Moskou ontkent dat stellig.

De spionnen Dmitri Dokoetsjajev (33) en Igor Soesjgin (43) zetten de hackers Aleksei Belan en Karim Baratov aan het werk om Yahoo te 'kraken'. Belan ontkwam naar Rusland en Baratov is in zijn vaderland Canada opgepakt, waar hij vastzit. Hij is de enige van het viertal die is aangehouden. De opdracht van de hackers was bij Yahoo informatie over Amerikaanse regeringsmedewerkers te vergaren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in