Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim half miljard voor kenniseconomie Limburg

Het bedrag is een optelsom van bijdragen van Europa, Rijk, Provincie, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De optelsom wordt gemaakt in het strategisch programma Kennis-As Limburg, een gezamenlijk rapport van de Universiteit Maastricht, het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en Zuyd Hogeschool.
geld

Collegevoorzitter Karel van Rosmalen van Zuyd Hogeschool ziet in het programma een mogelijkheid om de ingeslagen koers te versterken. "We zijn hard aan het werk om dit ook op te zetten voor smart services en ICT en Educatie. Daarnaast lopen programma's voor de kunsten en voor internationalisering en leggen we veel verbindingen tussen kennisgebieden waar nieuwe innovatie uit voortkomt. Denk bijvoorbeeld aan Food en Hospitality in combinatie met Zorg, of aan nieuwe materialen en de zorg. Dit programma maakt doorpakken mogelijk waardoor we als regio onze voorsprong kunnen vasthouden en uitbouwen".

Belangrijke stimulans voor regionale economie verwacht

De daadwerkelijke stimulans voor de regionale economie zal volgens bestuursvoorzitter professor Martin Paul aanzienlijk zijn: "Elke duizend studenten extra aan de universiteit betekent 10 miljoen euro extra bestedingen door studenten in de regio, 60 miljoen euro toegevoegde waarde voor de regio en duizend extra directe en indirecte banen (..). Interessante innovaties zijn bijvoorbeeld: een verbreed opleidingenpalet in Venlo rondom voeding en gezondheid. Of een opleiding in Maastricht die zich richt op zaken doen in high growth markets. En op Chemelot komen in samenwerking met de TU/e en RWTH in Aken twee onderzoeksinstituten die toegepast onderzoek en bedrijvigheid tot stand gaan brengen op het al maar belangrijkere thema van biobased economy".

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in