Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijk verkoopt grond voor datacentrum nog niet aan Facebook-moederbedrijf

Het Rijk gaat de grond in Zeewolde waarop een veelbesproken datacentrum zou komen nog niet verkopen aan Meta, het moederbedrijf van Facebook. Meta voldoet nog niet aan de gestelde voorwaarden. "Dan is ook de boodschap aan Zeewolde: dan wordt de grond nog niet verkocht", zegt minister Hugo de Jonge van Ruimtelijke Ordening.
Zeewolde
© Shutterstock
Shutterstock

De minister gaat hierover in gesprek met de gemeente Zeewolde. "We weten ook dat de politieke situatie in Zeewolde natuurlijk is veranderd", benadrukt hij. Partijen die zich hadden verzet tegen de komst van het datacentrum boekten een grote overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Of het datacentrum nu officieel van de baan is, is nog niet duidelijk.

Onderzoeksorganisatie TNO had kritisch naar de voorwaarden gekeken, en aan een deel van de voorwaarden wordt niet voldaan, aldus De Jonge. "Dan gaat het om de manier waarop de zonnepanelen zijn toegepast in het ontwerp, het gaat over eisen aan duurzaamheid en energie."

 

De gemeente Zeewolde zegt in een reactie kennis te hebben genomen van de brief erover van De Jonge en een bijbehorende conceptrapportage van het Rijksvastgoedbedrijf. "Het college gaat nu eerst de inhoud bestuderen en komt op een later moment met een reactie."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in