Rekenkamer met open-sourcevraag op LinkedIn

1 december 2010
De Algemen Rekenkamer wil kijken of ze onlinen social networks kan gebruiken als manier om aan kennis te komen voor onderzoeken op specifieke terreinen. Open source wordt het eerste gebied waarvoor ze een LinkedIn-discussiegroep is gestart.

De Algemene Rekenkamer wil experimenteren met het vergaren van kennis en inzicht via sociale netwerken op internet. In het kader daarvan heeft de Rekenkamer een eerste LinkedIn-discussiegroep geopend rond open source.

De Rekenkamer nodigt mensen met ervaring in het toepassen van open-sourcesoftware en open standaarden uit deel te nemen aan de discussie. Het doel van de discussie is om het onderzoeksteam te voeden met 'tried and tested' praktijkervaringen.

Vooral behoefte aan feiten en cijfers
De Algemene Rekenkamer is vooral geïnteresseerd in ervaringen, feiten en cijfers, onder meer in de vorm van business cases. Ook onderzoeksresultaten en verwijzingen naar literatuur zijn welkom. De onderzoeksgroep van de Rekenkamer denkt zich via LinkedIn vooral te laten voeden met inzicht en zegt zich niet in de discussie te willen mengen. Wel zal een lid van het de onderzoeksgroep van de Rekenkamer, Matthijs Kerkvliet, optreden als moderator van de discussiegroep. Hij zal de discussies aanzwengelen en interveniëren bij afwijkingen van de spelregels.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.