Rekengereedschap voor overheids-IT

8 december 2010
IT-dienstverlener Inter Access heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een softwaregereedschap voor de kosten/baten-analyse bij IT-projecten ontwikkeld. De tool is voor alle overheidsinstellingen beschikbaar via het ICTU-programma RENOIR. Voor gemeenten is een online variant ontwikkeld, aangeboden via het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

De tool is bedoeld om gebruikers te helpen bij het opstellen van business cases voor overwogen IT-projecten. De KING-variant van de tool wordt door Inter Access online beschikbaar gemaakt vanuit het datacenter in Hilversum. Deze keuze voor een ‘gehoste oplossing’ vergemakkelijkt het beheer: de tool is gegarandeerd up-to-date en sluit nauw aan bij de eisen van de gebruikers.

KING begeleidt en ondersteunt gemeenten bij de organisatie en uitvoering van hun taken. "In deze tijden, waarin gemeenten voor de lastige uitdaging staan en meer doen met minder, is het belangrijk inzicht te krijgen in kosten en baten op het gebied van IT. De tool kan een handvat bieden", zegt directeur Tof Thissen van KING.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.