Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordbedrag uitgereikt in hackerwedstrijd Pwn2Own

Tijdens de hackerwedstrijd Pwn2Own is een recordbedrag van 480.000 dollar aan prijzengeld uitgekeerd. Onderzoekers wisten op de tweede dag onder meer Flash Player en Reader van Adobe en Java van Oracle te kraken.
Adobe Flash
© Adobe
Adobe

Een team van de Franse firma Vupen slaagde erin de beveiliging van Flash Player, de plug-in voor browsers van Adobe, te kraken. Dat leverde een prijs van 70.000 dollar op. Ook Adobe Reader, de software voor het bekijken van PDF-bestanden, moest het ontgelden. Onderzoeker George Hotz, die daarvoor verantwoordelijk was, kon eveneens 70.000 dollar mee naar huis nemen.

Java van Oracle bleek evenmin waterdicht. Onderzoeker Ben Murphy ging aan de haal met 20.000 dollar voor het kraken van de Java-software. Java werd al drie keer eerder gekraakt, wat ook telkens een beloning van 20.000 dollar opleverde.

Chrome na ontdekken lek razendsnel dichtgetimmerd

Zoals eerder gemeld, vonden twee onderzoekers van de Britse IT-beveiliger MWR InfoSecurity op de 1e dag van Pwn2Own meerdere zwakke plekken in de beveiliging van Chrome, de browser van Google. Ze streken samen 100.000 dollar aan beloningen op. Nog geen etmaal daarna kwam Google met een update voor Chrome 25 om het ontdekte lek te dichten. Die snelle reactie leverde Google weer een complimentje op Twitter van MWR op.

Ook Mozilla reageert snel met update Firefox

Eveneens op de 1e dag van Pwn2Own kregen onderzoekers van Vupen 60.000 dollar plus een laptop voor het blootleggen van een lek in Mozilla's browser Firefox. Ook Mozilla was er daarna snel bij om Firefox te patchen. Binnen 24 uur kwam een nieuwe versie voor eindgebruikers beschikbaar in de vorm van Firefox 19.0.2.

Ook Internet Explorer 10 van Microsoft moest het tijdens de 1e dag van de hackerwedstrijd Pwn2Own al ontgelden. Voor de 2 lekken die Vupen aantoonde- en die een prijs van 100.00 dollar opleverden - bestaat nog geen patch. De kans lijkt niet groot dat Microsoft morgen op zijn maandelijkse Patch Tuesday al met een oplossing komt.

Recordbedrag aan prijzen: 480.000 dollar

De teller aan prijzengeld na de 2e en laatste dag van Pwn2Own stond op 480.000 dollar, een recordbedrag. Daarvan sleepte alleen al het Franse bedrijf Vupen 250.000 dollar in de wacht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in