Beheer

Datamanagement
vuurwerk

Record mobiele datagebruik rond jaarwisseling

Het mobiele datagebruik tijdens oud en nieuw is flink toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. 

© CC0 - Pixabay,  Stain_Marylight
2 januari 2017

Het mobiele datagebruik tijdens oud en nieuw is flink toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. 

KPN meldde enkele uren na middernacht al een nieuw mobiel datarecord voor de jaarwisseling door de vele miljoenen verstuurde nieuwjaarswensen. Vodafone becijferde in de loop van zondag dat het mobiele internetverkeer bijna is verdubbeld vergeleken met twaalf maanden terug.

Bij KPN lag het mobiele datagebruik rond 02.00 uur zondagmorgen ongeveer 40 procent hoger dan tijdens de vorige jaarwisseling. De piek in het mobiele dataverkeer was omstreeks 0.30 uur.

Klanten van Vodafone gebruikten tussen 18.00 uur zaterdag en 04.00 uur zondag alles bij elkaar zo'n 58 terrabyte, tegen 30 terrabyte een jaar eerder. Volgens een woordvoerder was het datagebruik onder meer zo hoog omdat ook veel mensen belden via het 4G-netwerk.

Bij Vodafone lag de piek eveneens rond 0.30 uur. Toen werd er 25,9 gigabyte per seconde verbruikt. Dat was volgens de zegsman erg veel, maar het betrof niet het drukste moment bij Vodafone ooit. Tijdens de kickbokswedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven in december 2016 ging op een bepaald moment wel 35 gigabyte per seconde door het netwerk.

Vodafone Nederland is voortaan onderdeel van het fusiebedrijf VodafoneZiggo. Vodafone en Ziggo-moeder Liberty Global waren kort voor de jaarwisseling klaar met het samenvoegen van hun Nederlandse activiteiten. Daarmee krijgt KPN op de telecom- en televisiemarkt concurrentie van een tweede grote speler die in het hele land vaste én mobiele diensten kan aanbieden met een eigen netwerk.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 03 januari 2017 11:08

Ja dat soort taalblunders krijg je als je gaat knippen en plakken,alvorens zelf eerst te lezen.

Anoniem 03 januari 2017 08:49

terrabyte of terabyte? :)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.