Overslaan en naar de inhoud gaan

Radicaal plan Trump met 5G ingetrokken

Dit weekend kwam de nieuwsdienst Axios met het nieuws dat de National Security Council de regering Trump adviseert om de nieuwe 5G-infrastructuur in eigen hand te houden.
Donald Trump
© CC BY-SA 4.0
CC BY-SA 4.0

In het plan laat de regering vervolgens commerciële partijen op de infrastructuur hun diensten aanbieden. Het doel van het plan is om de Chinese invloed op de nieuwe telecominfrastructuur buiten de deur te houden.

Het nieuws trok gisteren veel aandacht in de VS. Maar het blijkt een hoax die de woordvoerders van het Witte Huis maar moeilijk wisten te temmen. Het is geen plan van de regering Trump. Volgens Recode is het voorstel al van geruime tijd geleden. Bovendien is het afkomstig van één van de stafleden en is het niet een officieel advies van de NSC.

FCC is mordicus tegen

De FCC heeft al bij monde van de voorzitter laten weten fel gekant te zijn tegen een dergelijk plan voor een genationaliseerde communicatie-infrastructuur. Deze toezichthouder is uiteindelijk de instantie die namens de overheid het spectrum verdeelt over de verschillende toepassingen en exploitanten.

De National Security Council is overigens wel een van de overheidsdiensten die de regering Trump adviseert over het te voeren beleid, ook als dat de beveiliging van de breedbandnetwerken aangaat. Het advies schijnt in iedere geval enig licht op hoe de regering Trump en zijn adviseurs beducht zijn voor Chinese de beïnvloeding.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in