Overslaan en naar de inhoud gaan

Rabobank: IT-sector merkt impact coronacrisis later dit jaar pas

De coronacrisis heeft tot nu toe een beperkte impact gehad op de IT-sector. Maar volgens het Economisch Kwartaalbericht van de Rabobank komt daar later dit jaar nog verandering in. De bank verwacht dat de impact nog groter wordt, als gevolg van problemen in andere sectoren.
Investeringen
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Bedrijven binnen de IT-sector, met uitzondering van IT-consultancy, merken de impact van de crisis nog beperkt, stelt de Rabobank in zijn Economisch Kwartaalbericht. Maar daar gaat dus verandering in komen. Bedrijven stellen grote investeringen in projecten uit en het aantal faillissementen van eindklanten neemt naar verwachting toe. Als gevolg daarvan verwacht de Rabobank dat de impact op de IT-sector groter wordt.

Hoe groot de impact op specifiek de IT-sector naar verwachting precies wordt, zegt de Rabobank niet. De bank schaart de IT onder de informatie- en communicatiesector, waar ook reclamebedrijven en uitgeverijen bij horen. Dergelijke bedrijven lopen diverse inkomsten mis, omdat de reclame-inkomsten dalen en abonnementen opgezegd worden.

Voor de sector als geheel verwacht de bank in 2020 een krimp van 9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toch voorziet de Rabobank voor volgend jaar wel een herstel: de sector groeit dan volgens de prognoses weer met 4 procent ten opzichte van 2020. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in