PvdA Haarlem lokt kiezers met gratis hotspots

2 november 2011
De PvdA wil gratis draadloos internet in de openbare ruimte in Haarlem. De raadsleden Jeroen Fritz en Moussa Aynan zullen plannen daarvoor komende zaterdag presenteren tijdens een campagneborrel in café-restaurant XO aan de Grote Markt.

In de binnenstad van Rotterdam loopt sinds januari een experiment met gratis draadloos internet. Gebruikers krijgen eerst advertenties te zien, en kunnen daarna kostenloos gebruik maken van het internet. PvdA-raadslid Jeroen Fritz verwacht dat draadloos internet een impuls kan geven aan de Haarlemse economie: “Haarlem heeft de ambitie omcreatieve en innovatieve ondernemers naar de stad te trekken. Dit kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren, en daarmee extra werkgelegenheid opleveren voor Haarlemmers."

Het is niet de bedoeling van de PvdA dat de gemeente voor internetprovider gaat spelen. Het draadloze netwerk kan volgens de PvdA commercieel geëxploiteerd worden. De gemeente hoeft slechts een beperkte financiële bijdrage te leveren aan de opstartkosten. Daarnaast zou de gemeente de plaatsing van zenders ruimtelijk mogelijk moeten maken. Fritz: "Wij willen het komende jaar kijken of we in bijvoorbeeld de binnenstad en de stadsparken kunnen beginnen met gratis draadloos internet. Als dat een succes wordt kunnen we dat verder uitbreiden in de gehele stad."

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.