Beheer

Storage

Pure Storage introduceert snelle big data-opslag voor MKB

15 maart 2016
Pure Storage heeft Flash Blade en Flash Array aangekondigd, twee families van all flash-configuraties die de opslag en bewerking van multipetabyte-datasets interessant maken voor middelgrote en kleine bedrijven.

Het relatief jonge Pure Storage boekte tot nog toe succes in de concurrentiestrijd met de klassieke dataopslagleveranciers door zich te concentreren op volledig flash-gebaseerde systemen voor grote ondernemingen. Met FlashBlade en FlashArray breidt het bedrijf nu zijn markt uit met een aanbod dat geschikt is voor de midden en onderkant van de markt. Aanvankelijk waren het ook vooral de gestructureerde datasets waar het Pure Storage aanbod goed mee overweg kan. Inmiddels is het juist de groei in ongestructureerde data waarmee het bedrijf zijn markt uitbreidt.

FlashBlade is er in een configuratie die 8 of 52 TB kan opslaan en bewerken. Het systeem draait onder het Elasticity/besturingssysteem en ondersteunt een groot aantal big data-protocollen. De kosten daarvoor kunnen dalen tot ongeveer 1 dollar per gigabyte opslagcapaciteit.

De FlashArray//m10 is een nieuwe telg in de FlashArray-familie met 5 of 10 TB capaciteit, die met gebruik van datadeduplicatie en compressie in de praktijk tot 15 of 30 TB kunnen opslaan. Het instapmodel heeft een vanafprijs van 50.000 dollar en is daarmee een van de eerste configuraties in die prijsklasse. Standaard levert Pure Storage er een jaar technische ondersteuning bij. De //m10 kan in grotere bedrijven ook dienen voor gebruik in lokale kantoren.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.