Overslaan en naar de inhoud gaan

Publieke cloud vormt niet echt een bedreiging

Bij het onderzoek was ook datacenterleverancier Interxion betrokken. De twee bedrijven ondervroegen 269 bezoekers van de World Hosting Days, de grootste en drukst bezochte hosting-gerelateerde beurs ter wereld.Het evenement vond plaats in Europa Park, op de grens van Frankrijk, Duitsland en Zwitserland,.

Minderheid ziet bedreiging

Slechts 28 procent van de respondenten ziet de public cloud als een serieuze bedreiging voor cloud- en hosting providers. Het merendeel maakt zich dus geen zorgen. Cloud providers die geen public cloud-strategie toepassen, zullen volgens deze respondenten over vijf jaar gewoon nog bestaansrecht hebben.

Veel applicaties naar public

Wel wordt verwacht dat tegen die tijd 56 procent van alle applicaties in de public cloud zal draaien, ondanks de nadelen van die omgeving. Als grootste euvel wordt de veiligheid genoemd. Security (46%) en het feit dat er geen lokale support is (28%), worden als grootste nadelen van een public cloud gezien.

Ook voordelen

Schaalbaarheid en flexibiliteit worden met respectievelijk 57 en 49 procent als de grootste voordelen van een public cloud gezien door de respondenten. De prijs is met 35 procent goed voor een derde plek. Hieronder is te zien hoe de deelnemers aan het onderzoek staan ten opzichte van de bedreiging:

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in