Beheer

Personal Tech

Product: Apple verrast met iPad 4

2 november 2012

De belangrijkste verandering in de vierde generatie iPad, die slechts een half jaar na de introductie van de vorige versie komt, is de nieuwe processor. Die A6X is twee maal zo snel als zijn voorganger zonder dat de accu eerder uitgeput raakt. De prijs van de nieuwe iPad met A6X-processor begint bij 499 euro; dat is 20 euro meer dan zijn voorganger, die uit productie is genomen.

Bij de iPad mini heeft Apple gekozen voor een scherm met een diagonaal van 7,9 inch (20 cm). Het scherm heeft resolutie van 1024 x 768 pixels, even veel als de oorspronkelijke iPad en de iPad 2. Alle 275.000 apps die specifiek voor de iPad zijn ontwikkeld, werken daardoor zonder meer. De kleine tablet is slechts 7,2 millimeter dik, 23 procent dunner dan de originele iPad. Met 308 gram weegt de iPad mini ongeveer de helft van zijn grote broer.

De kleinste uitvoering, met 16 gigabyte geheugen, kost 329 euro. Beide tablets zijn leverbaar vanaf 2 november. Uitvoeringen die geschikt zijn voor gebruik op mobiele 3g/4g-netwerken zijn 130 euro duurder, en komen pas eind november op de markt.

De iPad mini is net iets meer dan 7 millimeter dik

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!