Management

Branche
Data mining

Proces mining als basis voor storytelling

Storytelling is effectief om een boodschap over te brengen. Process mining vormt een krachtige bron voor de basis van dat verhaal.

Data mining © COO Creative Commons
29 augustus 2017

In een wereld die snel verandert en steeds minder voorspelbaar wordt, zijn wendbare organisaties duurzaam succesvol. Veel organisaties streven daarom naar continue verbetering van hun processen en onderliggende IT. Hierbij is essentieel dat op hoog tempo de juiste beslissingen kunnen worden genomen. Om dit te bereiken gebeurt dit steeds vaker data driven.

Data levert een schat aan informatie en inzichten die helpen besluiten te nemen op basis van feiten. Process mining is een opkomende data-analysemethode die hier bij uitstek geschikt voor is. Echter, zoals bij alle verbetertrajecten zijn inzichten uit analyses slechts het begin. Ze worden pas waardevol wanneer ze als basis dienen voor maatregelen die de performance verbeteren. Daarvoor is commitment en draagvlak nodig van alle stakeholders. Een lastige klus, want hoe overtuig je stakeholders van je boodschap?

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!