Beheer

Infrastructuur

Printers: lichte consolidatie

2 november 2012

Afname in aantal printers

Het aantal printers per medewerker is de afgelopen drie jaar licht, maar onmiskenbaar gedaald. In 2009 hadden de ondervraagde organisaties per locatie één printer voor iedere 7,7 medewerkers, nu is dat één printer voor iedere 8 medewerkers. Vooral in het onderwijs, bij groot- en detailhandelsbedrijven en bij de overheid is het printerpark gesaneerd.

Gemiddeld staan er op een Nederlandse vestiging nu 33 printers; vorig jaar waren dat er – bij een inventarisatie door Computer Profile onder 7000 bedrijven – 34.

 

Ricoh blijft marktleider multifunctionals

Ondanks de overname van Océ in 2010, lukt het Canon niet Ricoh van zijn troon te stoten op de Nederlandse markt van multifunctionals. Het marktaandeel van Canon is ten opzichte van vorig jaar niet gegroeid. Wat het onder eigen merk won – een groei in marktaandeel van 12 naar 15 procent – ging onder Océ-vlag verloren. Ricoh en Xerox realiseerden wel forse groei van hun marktaandeel, beide van zo’n 5 procent.

 

 Verschil in voorkeur

Highspeedprinters – printers die 100 pagina’s per minuut of meer kunnen drukken – zijn bij 9 procent van de vestigingen in gebruik. De verschillende segmenten van de economie hebben qua leverancier duidelijk verschillende voorkeuren.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!