Beheer

Infrastructuur
Xerox MFP's

Printers: Bijna de helft is een multifunctional

© Xerox
30 oktober 2015

 

Consolidatie van printers

Uit de 4000 interviews blijkt dat er per bedrijfslocatie gemiddeld 17,9 printers te vinden zijn. Dit is een kleine daling ten opzichte van 2014, toen waren dit gemiddeld nog 19,5 printers. Bijna de helft van deze printers (8,8 per bedrijfslocatie) is een multifunctional.

Ricoh en Canon worden het meest gekocht. Samen zijn ze goed voor meer dan de helft van de multifunctionals die in gebruik zijn. Met Xerox, HP en Konica Minolta erbij zijn de vijf grootste leveranciers goed voor 90 procent van de opgestelde multifunctionals.

Marktleider verschilt per segment

 

Een opmerkelijk aspect van de markt voor multifunctionals is dat verschillende segmenten zo hun eigen voorkeuren hebben.

Het marktleiderschap van Ricoh blijkt vooral te danken aan zijn populariteit in de publieke sector, maar bij de multinationals moet het Xerox ruim voor laten gaan. Bij het middenbedrijf steekt Canon Ricoh de loef af, terwijl ze bij grotere Nederlandse bedrijven in een nek-aan-nekrace verwikkeld zijn.

High speed printers

Het gebruik van high speed printers (productieprinters) ligt een stuk lager dan het gebruik van multifunctionals. Waar op ruim 99 procent van de locaties een multifunctionele printer te vinden is, bedraagt dit percentage voor high speed printers slechts 7 procent. Gemiddeld staan er per locatie 0,2 high speed printers. Als er alleen wordt gekeken naar locaties die high speed printers hebben staan, dan zijn dit er gemiddeld 2,5.

De top-5 high speed printers kent dezelfde namen als de top-5 bij de multifunctionals, zij het in een andere volgorde.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!