Beheer

Infrastructuur

Printen: Bedrijfsleven laat geld liggen

8 maart 2013

Multifunctionals in opmars

In twee jaar tijd is het aantal apparaten met print- en/of kopieer-functionaliteit met 2,5 procent gedaald. Vooral de kopieermachine is uit de gratie. Het aantal bedrijven met copiers daalde van 53 procent in 2006 naar 16 procent eind 2012. Ook stand-aloneprinters verliezen hun aantrekkingskracht. De echte groei zit in multifunctionele kleurenprinters, die in 2006 nog slechts bij 42 procent van de bedrijven in gebruik waren, maar in 2010 al bij 76 procent.

 

Weinig controle op printkosten

Zeven van de tien vestigingen vinden de printkosten acceptabel; slechts 16 procent vindt ze te hoog. Die tevredenheid vertaalt zich in – of is wellicht ook het gevolg van – een veelal afstandelijk beleid ten ­aanzien van het printen. Minder dan één op de vijf voert actief beleid om de printkosten te beïnvloeden. En 30 procent doet dat helemaal niet.

 

Beperkte investeringsplannen

Minder dan één op de acht vestigingen heeft plannen om te investeren in multifunctionals, printers of copiers. In het merendeel van de gevallen gaat het om vervangingsinvesteringen. Slechts een kwart koopt extra apparaten voor printen of kopiëren.

 

HP aan kop

Bedrijven die in 2012 een printer of multifunctional aanschaften, kochten het vaakst een printer van HP. Maar niet noodzakelijkerwijs bij HP. Bijna de helft kocht zijn printer bij een wederverkoper; in 2010 was dat nog een derde.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!