Overslaan en naar de inhoud gaan

PostNL verhuist IT volledig naar de cloud

PostNL is al een eindje op weg Inmiddels zijn 70 van de 400 applicaties al gemigreerd. Eind 2015 moet de klus zijn geklaard en begin 2016 gaat het datacentrum dicht, zegt Marcel Krom, CIO van PostNL. Het postbedrijf heeft voor de klus een aantal strategische partners uitgekozen. Alle .Net-applicaties verhuizen naar het Azure-platform van Microsoft, de financiële toepassingen gaan naar SAP by Design, alle klantinteracties en de koppeling van applicaties worden afgehandeld met Salesforce.com.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Verder maakt het bedrijf gebruik van Amazon Web Services (AWS) en zorgt KPN voor de infrastructuur. ICT Automatisering en Sogeti zorgen voor de migratie.

Drastische transformatie noodzakelijk

PostNL is genoodzaakt tot een drastische transformatie nu de normale postzendingen jaarlijks met11 procent in volume dalen en de pakjeszendingen met 5 tot 7 per jaar groeien. Het bedrijf moet flexibeler en lean en mean te werk kunnen gaan. Tussen nu en 18 maanden verliest de helft van de IT-organisatie zijn baan. "Nu zijn ze echter nog hard nodig om de applicaties draaiende te houden", zegt Krom. Hij zegt echter dat mensen die elders nieuwe kansen zien al eerder weg kunnen. "Dan moeten we die kennis maar extern inhuren."

De IT krijgt een belangrijker rol in de communicatie met de bezorgers. Krom; "Een aantal jaar geleden hadden we nog voornamelijk full-time bezorgers die naar hun sorteercentrum kwamen om daar hun eigen wijk sorteren. Nu gaan we naar een situatie waarin parttimers bij het verdeelcentrum hun voorgesorteerde tas op komen halen. Er is dus veel minder direct contact. We proberen dat in te vullen met een portal waarin zij elkaar en hun leidinggevenden treffen. We gaan deze portal ook 'ver-appen' (via een app benaderbaar maken)."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in