Politie maakt eigen meldings-app

8 december 2011
De Nederlandse politie heeft onder de naam "Politie.nl" een app gemaakt waarmee bezitters van een smartphone snel contact kunnen leggen, bijvoorbeeld voor het melden van een misdrijf. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Foto's en filmpjes van ernstige misdrijven kunnen via de app direct naar de politie worden verstuurd. Daarnaast is het mogelijk om via de smartphone Amber Alert, Burgernet en politienieuws te volgen. Voor het doen van een aangifte in levende lijve is er een kaart waarop de locatie van het dichtstbijzijnde politiebureau is aangegeven.

Met één druk op de knop kan contact gelegd worden met het alarmnummer 112 of het landelijke politienummer 0900-8844.

De toepassing is ontwikkeld in samenwerking met de firma Firm-IT. De huidige versie draait op iPhone, iPad en mobiele systemen onder Android. De ontwikkelaars hebben geprobeerd om de software zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Zo is er een instelling, waarmee alleen het lokale politie nieuws te volgen is, bijvoorbeeld alleen het politienieuws uit de woon- of werkomgeving van de gebruiker van de smartphone.

Op de juiste plek

Bij het  uploaden van beeldmateriaal komt dit rechtstreeks terecht bij het juiste politiekorps. Het proces verloopt snel en zonder tussenkomst van een pc, laptop of geheugenkaartje. Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden. De adressering aan de politie wordt automatisch ingesteld, de gebruiker hoeft niet meer te zoeken naar een website of e-mailadres. Dit voorkomt ook de kans op fouten in een hectische situatie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.