Innovatie & Strategie

Wetenschap
superscience

Podcast: Waarom hunkeren bedrijven zo naar kwantumsoftware?

Kwantumsoftware heeft maatschappelijke en commerciële voor- en nadelen.

6 december 2021

Kwantumsoftware heeft maatschappelijke en commerciële voor- en nadelen.

Het bedrijfsleven blijkt razend nieuwsgierig naar wat er straks allemaal kan met de kwantumcomputer. Hoewel de hardware nog lang niet optimaal is, kan er al wel mee worden geëxperimenteerd. Wie straks de eerste belangrijke toepassingen in handen heeft, heeft ook de mogelijkheid patenten te claimen op nieuwe medicijnen, innovatieve chemische samenstellingen of klimaatmodellen. Wil de samenleving dat laten gebeuren?

Harry Buhrman is groepsleider Algoritms and Complexity bij het het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij leidt ook Qusoft, een gezamenlijk instituut van het CWI en de UvA dat onderzoek doet naar software voor de kwantumcomputer in de verschillende stadia van hardware-ontwikkeling. Ook de maatschappelijke en commerciële thema's komen daarbij nadrukkelijk aan de orde, vertelt hij in deze podcast aan Thijs Doorenbosch van AG Connect.

De podcastserie Superscience wordt gemaakt in samenwerking met onderzoeksinstituut Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) dat dit jaar 75 jaar bestaat.
 
Wil je op de  hoogte blijven van het laatste IT-nieuws of wil je duiding van nieuwe technologische ontwikkelingen, meld je hier aan voor  de dagelijkse nieuwsbrief van AG Connect.

Blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen van de podcast Superscience via de RSS-feed.
Luister alle afleveringen bij Spotify
Luister alle afleveringen bij Apple

Wil je meer podcasts van AG Connect beluisteren?

Ga dan naar de overzichtspagina met alle podcasts van AG Connect.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.