Beheer

Storage

Plussen en minnen van Dropbox, iCloud en concurrenten

16 november 2012
De community-site voor technische ondersteuning FixYa heeft bij zijn 25 miljoen bezoekers uitgezocht, wat ze vinden van een aantal opslagdiensten in de public cloud. De minst bekende aanbieder blijkt nog het best te bevallen.

Die minst bekende aanbieder biedt zijn diensten aan onder de naam SugarSync. Hoewel het forum dat de FicYa-community vormt ook bij SugarSync problemen tegenkomt,  zijn die volgens de rapporteurs relatief klein vergeleken bij de klachten die bij de concurrentie kunnen optreden. De klanten van SugarSync lijken over het geheel genomen tevredener dan de mensen die hun bestanden bij de concurrentie stallen. Vooral synchronisatie is een sterk punt. SugarSync synchroniseert gedeelde bestanden zodra er een wijziging is aangebracht. SugarSync is wel relatief duur. En de klanten vinden het een nadeel dat SugarSync geen ondersteuning biedt voor het financiële pakket Quickbook.

Dropbox: twijfels bij beveiliging

Het opslaan van dergelijke gevoelige informatie is wellicht geen goed idee bij Dropbox, stellen de auteurs. 40 procent van de ondervraagden maakt  zich zorgen over het niveau van beveiliging. Sterke punten  van Dropbox zijn de brede platformondersteuning en het grote aantal mensen dat - naast de ontwikkelaars van Dropbox zelf - add-ons voor de dienst ontwikkelt.

Google Drive en Apple iCloud: Synchronisatieproblemen

Gebruikers van Google Drive klagen vooral over het verdwijnen van mappen, synchronisatieproblemen en automatische conversie van bestanden naar Google Doc. Die problemen zijn volgens de auteurs van het rapport redelijk eenvoudig te adresseren.

Synchronisatieproblemen staan bij Apple bovenaan de lijst klachten. Pijnlijk is, dat dat vooral klachten over de synchronisatie met Mountain Lion, het besturingssysteem van Apples pc-achtigen, betreft. Apple introduceerde iCloud namelijk mede met de belofte dat zijn cloudopslagdienst de uitwisseling van bestanden tussen Apple-apparaten zou vereenvoudigen.

Box: meer samenwerkingstool dan cloudopslag

De laatste cloudopslagdienst die de rapporteurs onder de loep hebben genomen, is een vreemde eend in de bijt. Box biedt zijn klanten niet alleen de mogelijkheid om bestanden te delen, maar ook om commentaren aan die bestanden toe te voegen en bijvoorbeeld taken aan documenten te verbinden. De problemen die klanten ervaren hebben vooral betrekking op het uploaden, maken van backups en de respons in het algemeen. Daarnaast maakt men zich ook zorgen om de beveiliging.

Meer informatie is te vinden in het Cloud Storage Report van FixYa.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.