Overslaan en naar de inhoud gaan

Pentagon wil toewijzing miljardencontract opnieuw beoordelen

Het Pentagon wil de toewijzing van het JEDI-cloudcontract opnieuw beoordelen. Dat contract werd in oktober vorig jaar aan Microsoft toegewezen, maar volgens Amazon is dat proces niet eerlijk verlopen. Amazon begon om die reden een rechtszaak, die nu dus vruchten afwerpt.
pentagon
© CC0 - Public Domain
CC0 - Public Domain

Het JEDI-contract is een klus ter waarde van 10 miljard dollar voor het leveren van zwaar beveiligde cloudsystemen aan het Amerikaanse ministerie van Defensie. Amazon werd lange tijd als favoriet gezien om de klus binnen te slepen, maar Microsoft won de aanbesteding uiteindelijk.

Volgens Amazon heeft het bedrijf echter nooit een eerlijke kans gehad in de aanbesteding, omdat president Donald Trump geen fan is van het bedrijf. Daarom begon het een rechtszaak over de aanbesteding.

Tijdens die rechtszaak heeft Amazon ook gezegd dat zijn diensten en prijzen verkeerd beoordeeld zijn door het Pentagon. Dat is voor Defensie nu aanleiding om de aanbesteding opnieuw te beoordelen, meldt The Wall Street Journal. Het ministerie heeft de rechter dan ook gevraagd om tijd voor een herbeoordeling. Het gaat om 120 dagen. Naar verwachting geeft de rechter hier ook toestemming voor.

Amazon is tevreden

Hoewel de herbeoordeling een kleine winst is voor Amazon, is het geen echte overwinning. Hoewel de aanbesteding opnieuw beoordeeld wordt, is dat niet vanwege eventuele inmenging van Trump in het proces. 

Toch is Amazon wel tevreden met het verzoek van het Pentagon, vertelt woordvoerder Doug Stone. Het bedrijf is "blij dat Defensie de substantiële en legitieme problemen die de aanbesteding van het JEDI-contract hebben beïnvloed heeft onderkend". 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in