Partij voor de Informatiesamenleving geeft 'interactieve impuls'

15 juli 2003
Nederland is een politieke partij rijker: de Partij voor de Informatiesamenleving (PvdI). De PvdI is een initiatief van EPN en beoogt de bestaande politieke partijen een 'interactieve impuls te geven'. 'Het gaat om het versterken van de democratie en niet om zelf aan de verkiezingen deel te nemen', aldus een verklaring. Een dertigtal bekende en minder bekende Nederlanders als Roel Pieper, Tineke Netelenbos en Wim Deetman zijn inmiddels partijlid.

Het lukt bestaande partijen onvoldoende om zich open te stellen voor mensen met goede ideeën, meent de PvdI. Volgens bestuurslid Arthur van Buitenen wil de partij laten zien hoe 'werkelijk interactie met de leden kan worden aangegaan'. "Wij hebben een flexibel partijprogramma dat volledig door de leden op de website wordt samengesteld."

Iedereen kan zich op die website, www.pvdi.nl, gratis als lid aanmelden en mee discussieren. Thema's zijn onder andere ICT en innovatie in onderwijs, overheid, verkeer en de gezondheidszorg, en zaken als privacy en veiligheid. Volgens Van Buitenen gaat het niet om een tijdelijke actie. "De PvdI is inmiddels als politieke vereniging ingeschreven." (pli)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!