Beheer

Security
Vingerafdrukken

Papieren vingerafdruk werkt ook prima voor hack

© Pixabay CC0 Public Domain
7 maart 2016
Onderzoekers van de Michigan State University zijn er in geslaagd een Galaxy S6 en een Huawei Honor 7 te hacken met behulp van een geprinte vingerafdruk.

 

Vingerafdrukherkenners van de iPhone 5S en de Galaxy S6 zijn al eerder omzeild door gebruik te maken van latex melk en witte houtlijm. Kai Cao en Anil K. Jain, onderzoekers bij Michigan State University, vonden deze methodes echter te arbeidsintensief en te lang duren omdat de lijm en de melk minstens een half uur moeten drogen. Zij hebben een methode ontwikkeld die veel minder tijdrovend is en gebruik maakt van geprinte afdrukken.

De onderzoekers scanden een vingerafdruk en drukten die af met geleidende zilverinkt op de glanzende zijde van speciaal AgIC-papier. Zij gebruikten hiervoor een kleuren inkjetprinter van Brother, gevuld met  drie cartridges met geleidende zilverinkt van AgIC en een cartridge met normale zwarte inkt. Aangeraden werd een splinternieuwe printer hiervoor te gebruiken omdat die voor een betere geleiding zou zorgen.

Met de geprinte vingerafdrukken konden de onderzoekers toegang krijgen tot beide smartphones, hoewel de Honor 7 wat meer pogingen vergde dan de Galay S6.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.