Overslaan en naar de inhoud gaan

Page en Brin geven kijkje in de toekomst van Google

Larry Page en Serge Brin, de oprichters van Google, gaven onlangs een zeldzaam dubbelinterview waarin zij onder meer aangeven wat Googles prioriteiten zijn en wat zij links willen laten liggen.
Larry Page, Sergey Brin
© Google
Google

Voor Page en Brin is duidelijk dat de toekomst voor Google ligt in kunstmatige intelligentie. Googles project met de zelfsturende auto's is maar een voorbeeld van wat mogelijk is. Zij verwachten veel van de toekomstige ontwikkelingen op dat gebied die zij zelf stimuleren binnen Google X-labs. Volgens de twee is het heel goed mogelijk dat er meer algemene computerintelligentie ontstaat die zelf kan denken en redeneren. Onlangs nam Google nog het bedrijf DeepMind over, een van de pioniers op dit gebied.

IT in de gezondheidsindustrie is een onderwerp dat zeer veel in de belangstelling staat. Toch zeggen Page en Brin dat Google er niet veel moeite in zal steken. De hele gezondheidsindustrie is zo zwaar gereguleerd, legt Brin uit, dat het heel erg moeilijk is daar te innoveren. Hun zorgen daarover betekent overigens niet dat Google helemaal niets doet aan IT in de gezondheidsindustrie, maar alleen daar waar zij denken de ruimte te kunnen krijgen. Google doet dat bijvoorbeeld in de vorm van spin offs zoals Calico, een bedrijfje dat inzet op het creëren van levensverlengende technologie.

Page verwacht bovendien dat werknemers in de toekomst makkelijk korter kunnen gaan werken. "Het is niet zo moeilijk voor ons om voor de dingen te zorgen die ons gelukkig houden."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in