Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Caiway door KPN stuit op bezwaren

KPN wil door Caiway in te lijven zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt versterken en die in breedband uitbreiden. KPN wil CAIW kopen. Het kabelnetwerk van CAIW - waar het dienstenbedrijf dat opereert onder de merknaam Caiway onderdeel van is - blijft in handen van CIF, een investeringsfonds van Rabo Bouwfonds.
KPN logo

KPN zou er door de overname volgens de cijfers op de website van Caiway ruim 150.000 radio- en televisieklanten, ongeveer 75.000 internetverbindingen en meer dan 30.000 telefonie-abonnees bij krijgen. De deal geeft KPN de mogelijkheid de investeringen te spreiden, door naast op glasvezel ook in te zetten op de kabel.

Onvoldoende tegendruk
De NMa is bang dat de concurrenten in het gebied, zoals Tele2 en Online, niet in staat zijn genoeg tegendruk te bieden aan KPN. “Bovendien zijn zij afhankelijk van toegang tot de infrastructuur van KPN om consumenten televisie, internettoegang en vaste telefonie te kunnen aanbieden.''

De mededingingsautoriteit twijfelt of de concurrenten dat wel willen en of ze een goed aanbod krijgen. Bij de verkoop van Caiway werd bedongen dat KPN zijn kabel- en glasvezelnetwerk openstelt voor de concurrentie. Ziggo en UPC hoeven dat dankzij tussenkomst van de rechter niet.

Volgens de NMa heeft de strijd tussen KPN en de kabelbedrijven de afgelopen jaren gezorgd voor sneller internet en nieuwe televisiediensten. De NMa kan een overname verbieden, of er voorwaarden aan verbinden, zodat de concurrentie niet wordt aangetast. KPN maakte op 2 mei bekend dat het Caiway wil overnemen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in