Overslaan en naar de inhoud gaan

Over 2 weken legt Apple goedkeuringsvereiste op aan Mac-apps

Over twee weken stelt Apple de security van het macOS-besturingssysteem scherper in voor apps van derden. Developers moeten hun apps voortaan ter keuring voorleggen aan de computermaker, ook als zij hun software niet via de Mac App Store aanbieden aan eindgebruikers.
Mac App Store, MacBook Pro
© Apple
Apple

De nieuwste versie van macOS breekt niet alleen met het verleden van 32-bit apps. De in oktober vorig jaar uitgebrachte release Catalina bezorgt app-developers - en straks mogelijk ook eindgebruikers - nog wat meer kopzorgen. Over twee weken gaat namelijk een nieuwe vereiste in voor apps: goedkeuring door Apple. Indien daar niet aan is voldaan door app-makers zullen macOS-applicaties niet meer werken op Macs. Tenminste, niet meer in de standaardopstelling van het Mac-besturingssysteem.

Na uitstel komt de deadline

Apple heeft dit in juni al aangekondigd, en vervolgens de deadline hiervoor nog opgeschort. Op maandag 3 februari is het echter zover: dan moeten Mac-apps officieel door Apple zijn goedgekeurd. Software die het hiervoor benodigde keuringsproces heeft doorgelopen, blijft dan gewoon werken op macOS Catalina.

Het bedrijf spreekt hierbij van 'notarieel bekrachtigd', waarvoor app-makers hun software moeten indien bij Apple's 'notariële' service voor app-code. "Als je het nog niet gedaan hebt: upload je software naar de notary service en neem het developer-log door op waarschuwingen. Deze waarschuwingen worden met ingang van 3 februari foutmeldingen en moeten gefixt worden om je software notarieel bekrachtigd te krijgen", legt Apple uit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in