Overslaan en naar de inhoud gaan

Outlook gesaboteerd door update op Windows Phone

De mail- en agendafunctionaliteit van sommige Windows-smartphones is onderuitgehaald door een update op Windows 10 Mobile. Deze smartphone-uitvoering van Windows 10 kan nu bij sommige gebruikers Outlook Mail en Calendar niet langer starten. De nieuwste versie van die Microsoft-app crasht.
Microsoft Lumia-smartphone
© Microsoft
Microsoft

Microsoft heeft zijn mobiele platform officieel niet verlaten, maar het bedrijf heeft de strijd om de smartphone effectief wel verloren. Google's Android bestrijkt de massa en Apple's iOS vormt de lucratieve nummer twee. De Mobile-variant van Windows 10 wordt echter nog wel onderhouden: het krijgt updates om problemen te fixen. Hetzelfde geldt voor de eigen apps van Microsoft voor dat zeer weinig gebruikte platform. De nieuwste update blijkt echter ook problemen te brengen, meldt onder meer The Register.

Update voor de update

Gebruikers die vasthouden aan Windows-phones - al dan niet vanuit hun werkgevers - melden op online-fora dat zij na installatie van de meest recente update zijn buitengesloten van hun e-mail en agenda. Dit nieuwste euvel met Windows 10, ditmaal dus in de smartphone-uitvoering, is net voor afgelopen weekend opgedoken. De oorzaak is niet een update voor het besturingssysteem zelf, maar voor de Mail- en Calendar-app.

De vers aangeboden release (versie 16006.11001.20083.0), voor november dit jaar, geeft na starten van de app een kort oplichtend scherm en komt dan weer uit op het hoofdscherm van de smartphone. Gebruikers melden in fora dat het herstarten en zelfs soft-resetten van hun toestellen niet helpt. Een enkeling die een harde reset heeft uitgevoerd, weet daar ook geen functionaliteitsherstel mee te bereiken. Een oplossing moet komen van een update van Microsoft voor deze misgelopen update. Inmiddels zou er al een nieuwere release (versie 16006.11001.20100.0) uit zijn, die Outlook op Windows 10 Mobile zou moeten herstellen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in