Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud-Oracle topman Mark Hurd overlijdt

Mark Hurd is afgelopen vrijdag overleden, heeft Oracle bevestigd tegenover de Amerikaanse nieuwsdienst CNBC. Oracle wil verder geen officiële verklaring uitgeven.
Mark Hurd, Oracle
© Oracle
Oracle

Hurd nam in september al afscheid bij het bedrijf vanwege gezondheidsproblemen. Hoewel er geen publiekelijke verklaring van Oracle is gekomen, heeft CNBC wel een interne memo van Larry Ellison aan het personeel in handen gekregen. Daarin noemt hij Hurd een briljante en geliefde leider.

Ellison zegt hem te missen om zijn vriendelijkheid en gevoel voor humor. Hurd was sinds september 2014 de duo-ceo van Oracle samen met Safra Catz.

Roerige tijd bij HP

Hurd kwam aan boord bij Oracle na een roerige tijd als CEO bij HP. Na het vertrek van Carli Fiorina zette hij een koers in gericht op kostenbesparing en terugkeer naar stabiliteit. Hurd nam gedwongen ontslag nadat hij beschuldigd was van sexueel ongepast gedrag. Daar werd hij later van vrijgesproken. Hij werd echter door de onderzoekers wel beschuldigd van fout declaratiegedrag.

In september trok Hurd zich opeens terug vanwege gezondheidsproblemen. Oprichter Larry Ellison heeft sindsdien samen met Safra Catz de dagelijkse leiding bij Oracle. Het is niet bekend met welke gezondheidsklachten Hurd kampte.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in