Overslaan en naar de inhoud gaan

'Organisatie IBM gaat op de schop'

Dat stelt althans The Register; die nieuwssite ontleent zijn informatie aan verschillende bronnen die daarover bijgepraat waren door IBM'ers van managementniveau. IBM heeft vragen van The Register hierover niet beantwoord.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De opsplitsing die IBM nu kent, is bedoeld om te voorkomen dat gedwongen koppelverkoop de toekomst van de divisies schaadt. De business units hardware, software en services kunnen - afhankelijk van de wens van de klant - met elkaar, maar ook met externe partners optrekken. Nu IT voor steeds meer klanten een nutsvoorziening wordt, wordt die scheiding binnen IBM minder logisch gevonden, begreep The Register van zijn bronnen.

Naar verluidt krijgt IBM in de toekomst meer business units. De geciteerde bronnen noemen Research, Sales & Delivery, Systems, Global Technology Services, Cloud, Watson, Security, Commerce en Analytics als belangrijkste bedrijfsonderdelen. Mobility zou over verscheidene van die eenheden heen reiken, stellen de bronnen. Maar de overlap die ook al in enkele andere veronderstelde nieuwe business units besloten ligt, roept de vraag op of IBM in één moeite door kiest voor een matrix-organisatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in