Overslaan en naar de inhoud gaan

Ordina wil jaarlijks 5 miljoen bezuinigen

Ordina zet het mes in de organisatie. Het bedrijf maakte bekend jaarlijks 5 miljoen euro te willen bezuinigen op zogeheten overheadkosten.

Ordina wil onder meer het aantal managers terugbrengen. Daarnaast worden processen 'sterk vereenvoudigd' en wordt er op het hoofdkantoor gesneden in het aantal medewerkers. 'Een compacte staf', zo bestempelde de automatiseerder die stap.

Reorganisatie

Volgens Ordina stond de omzet in het tweede kwartaal, ondanks een aantrekkende marktvraag, onder druk. Volgens voorlopige cijfers bedroegen de opbrengsten in de periode 84,7 miljoen euro, tegenover 87,9 miljoen euro een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat kwam uit 2,7 miljoen euro, waar een jaar eerder 3,7 miljoen euro resteerde. Inclusief eenmalige posten resteerde hier een min van 400.000 euro. Dit komt volgens Ordina vooral door afvloeiingskosten van 2,4 miljoen euro. Hier zitten ook de kosten van de reorganisatie in. Hoeveel banen dit uiteindelijk zal gaan kosten, werd niet bekendgemaakt.

Tekort aan personeel

Bij de presentatie van Ordina's cijfers van het eerste kwartaal van 2017 bleek al dat de omzet met 1,8 procent was gedaald ten opzichte van vorig jaar. De daling was volgens het bedrijf te wijten aan een personeelstekort.

In de financiële sector was de omzetdaling het grootst: volgens Ordina kwam dat omdat investeringen gestopt of uitgesteld worden maar ook omdat banken steeds vaker zelf in een ICT-afdeling in huis investeren. 

Na Ordina luidden ook andere bedrijven de noodklok. Uit onderzoek van AG Connect bleek dat bedrijven geen hoger salaris bieden om meer personeel te trekken, maar vooral de arbeidsvoorwaarde en omstandigheden proberen te verbeteren. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in