Opta: mobiel bellen kan helft goedkoper

9 maart 1998
De tarieven voor mobiel telefoneren van PTT Telecom en Libertel zullen met minstens de helft omlaag gaan. Dat verwacht de Opta,de onafhankelijke toezichthouder op de telecommunicatie in Nederland.
Volgens prof.dr. J.C. Arnbak, de voorzitter van de Opta, worden PTT en Libertel door de komst van nieuwe aanbieders gedwongen hun "veel te hoge tarieven" te verlagen. Anderhalve week geleden kregen Telfort en het Federa-consortium tijdens een veiling licenties toegewezen voor twee nieuwe mobiele netwerken. Door de komst van deze bedrijven en een reeks regionale aanbieders komt volgens Arnbak een einde aan het 'duopolie' waarbij PTT Telecom en Libertel alleen maar op elkaars stappen reageren.
Arnbak deed zijn uitspraken afgelopen zaterdag in het Amsterdamse avondblad Het Parool. De Consumentenbond verkondigde na afloop van de veiling al dat de tarieven met 40 procent omlaag zouden kunnen.
Een minuut bellen met een GSM-toestel kost nu gemiddeld 65 cent. Als de prijs met 10 procent daalt, neemt de vraag naar mobiele aansluitingen met 10 procent toe, aldus Arnbak. Hij meent dat de tarieven onder het niveau van Scandinavië kunnen zakken omdat het geringe oppervlak van Nederland een betrekkelijk goedkope infrastructuur nodig maakt.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!