Opslag: Markt lijkt in beweging te komen

4 april 2014

HP en Dell leveren in

Het aandeel van systemen met een HP-logo in de verzameling directed attached storage devices (DAS), storage area networks (SAN’s) en (NAS) dat in Nedelandse bedrijven staat opgesteld, is in één jaar tijd 4 procentpunt teruggelopen. Ook Dell levert in. NetApp, Synology en ook EMC profiteren daarvan.

 

NetApp runner-up bij SAN’s

In dit segment leveren HP en Dell ook in. Hier profiteert van de concurrenten NetApp het meest; het weet EMC net te passeren in de strijd om de derde plaats.

 

NAS biedt kansen aan ­specialisten

Bij network attached storage zijn oplossingen van specialisten als Qnap en Synology in trek. De laatste weet zijn aandeel uit te breiden, ten koste van wederom HP en Dell. Er zijn ook veel meer aanbieders actief. De categorie overige, met spelers als LaCie, Buffalo, Western Digital en Thecus, is in dit segment ruimer gevuld dan bij de SAN’s.


Tape op weg naar de uitgang

De rol van tape neemt snel af. Nog maar 35 procent van de vestigingen gebruikt een tape-oplossing. Vorig jaar was dat 41 procent, en begin 2012 54 procent. De marktaandelen in deze krimpmarkt zijn stabiel, met HP als de dominante partij.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!