Beheer

Storage

Opslag: beweging in het NAS-segment

2 april 2015

HP goed voor een derde

Dit jaar zijn weinig grote veranderingen geconstateerd in de verdeling van de markt als geheel. HP is en blijft de grootste: 32 procent van de schijfsystemen is onder zijn merk geleverd. Vorig jaar moest HP 4 procentpunten inleveren – 11 procent van zijn aandeel, toen – maar die trend zette van 2014 op 2015 niet door. De overige leveranciers bleven min of meer gelijk; ze wonnen of verloren hooguit 1 of 2 procentpunten.

 

Marktleiders SAN groeien

De marktleiders in Storage Area Networks hebben hun aandeel in de opgestelde systemen zien stijgen. Dell boekte bijna 3 procentpunt winst, HP 2 en NetApp en EMC beide 1. Die winst ging vooral ten koste van IBM en de ‘overige’ leveranciers. Opmerkelijk is wel dat HP terrein prijs moest geven bij de multinationals, waar zijn aandeel bijna 4 procentpunt daalde. Toegenomen populariteit in de publieke sector en bij grote bedrijven op nationale schaal en middelgrote bedrijven compenseerden die neergang ruimschoots.


Qnap passeert HP bij NAS

Bij Network Attached Storage is de markt dit jaar wel stevig opgeschud: Qnap – vorig jaar nog derde – pakt hier de top­positie door een groei in zijn aandeel van 60 procent ten opzichte van Qnaps aandeel in 2014. Synology stijgt van positie 5 naar positie 3 dankzij een groei van ruim 40 procent.

 

Tape blijft slinken

Het percentage van de geïnterviewden dat aangeeft gebruik te maken van opslag op tape, loopt de laatste jaren duidelijk terug. Begin 2013 was er bij 41 procent van alle systemen nog een tape­oplossing te vinden. In 2014 bedroeg dat nog 33 procent en op dit moment is dit nog maar 26 procent. In de voorkeuren voor leveranciers verandert weinig. Vergeleken bij een jaar geleden zijn hun aandelen grotendeels gelijk gebleven.

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!