Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwikkelaars Android-apps lijden onder piraterij

Dat meldt TechWeb op gezag van een onderzoek van de Yankee Group, waar het kennelijk inzage in heeft gekregen. Voor het onderzoek zijn 75 appontwikkelaars ondervraagd. Welke dat zijn, en hoe representatief de selectie is, laat zich niet vaststellen. Wel is in dit verband van belang te vermelden dat aan het uitvoeren van het onderzoek is meegewerkt door Skyhook Wireless, een bedrijf dat voor de rechtbank een conflict uitvecht met Google na het weigeren van een geolocatie-app door Google.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Ruim de helft heeft problemen met piraterij
Een relevant deel van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat het problemen heeft met softwarepiraterij van zijn apps op de Android Market. Ruim een kwart van de 75 bedrijven vindt dat een groot probleem, en nog eens een kwart vindt dat ‘toch wel’ een probleem.

De schade die de ondervraagde bedrijven rapporteren, kan behoorlijk oplopen. Een derde meent meer dan 10.000 dollar per jaar mis te lopen. Daarnaast zeggen veel bedrijven geld kwijt te zijn aan ondersteuning en servercapaciteit voor apps waarvoor niet betaald is.

Google biedt te weinig bescherming
53 procent van de bedrijven vindt dat Google meer zou moeten doen om piraterij tegen te gaan. Het biedt wel een License Validation Library, maar kopieerbescherming zoals bijvoorbeeld Apple biedt ontbreekt. Daardoor kunnen apps die de License Validation Library-functionaliteit gebruiken – zij het met iets meer moeite dan voorheen - toch gekopieerd worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in