Innovatie & Strategie

Klantinteractie
Mac

Online communicatie krijgt de overhand

Binnen twee jaar zal online communicatie offline communicatie voorbijstreven.

© Pixabay CC0 Public Domain
9 mei 2016

 

Communicatie verschuift naar online

 

Nederlandse bedrijven verleggen van 2014 naar 2016 de communicatie van voornamelijk offline communicatie naar voornamelijk online communicatie. Budgetten voor online zullen in de komende twee jaar de budgetten voor offline overstijgen.

 

Omzet uit online activiteiten groeit

 

Het is niet alleen de communicatie die naar online verschuift. De onderzochte bedrijven halen een steeds groter aandeel van hun omzet uit online activiteiten. Wel is de stijging minder sterk dan bij de budgetverdeling. Bedrijven waarderen de omzet die zij met online activiteiten behalen dan ook slechts met een 6.

Infomeren belangrijker dan leads genereren

 

Is de achterblijvende groei in online omzet het gevolg of de oorzaak van het doel van online communicatie? Feit is dat bedrijven het informeren van klanten als belangrijkste online doelstelling hebben. Zelfs naamsbekendheid wordt nog even belangrijk geacht als het online genereren van ­nieuwe leads. Wel zijn er verschillen tussen middelgrote en grote organisatie. Relatief weegt bij middelgrote organisaties lead­generatie zwaarder dan bij grote organisaties. Bij het informeren van klanten is dat juist andersom.

 

Onlinecommunicatie kan beter

 

Bedrijven zijn over het algemeen tevreden over de wijze waarop men informatie aan de doelgroep kan overbrengen, al blijkt het vaak wat lastig om de boodschap bij de juiste doelgroep te krijgen. Ook de synchronisatie van de boodschap op de website, campagnesites en social media kan qua timing, inhoud en vorm beter.

 

 

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!