Overslaan en naar de inhoud gaan

Omzetdaling voor Ordina

Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 3,7 miljoen euro een jaar geleden naar 4,2 miljoen euro nu. De marge nam toe van 4,3 procent naar 5,2 procent. Ordina bracht de schuldpositie flink terug. De netto schuld van de onderneming is nu 5,9 miljoen euro. Dat was aan het eind van het derde kwartaal in 2015 nog 11,1 miljoen euro.

In de eerste negen maanden van het jaar zette Ordina een winst in de boeken van 3,3 miljoen euro. Daarmee keert het bedrijf terug naar een positief resultaat; over dezelfde periode in 2015 stond nog een min van 4 miljoen euro in de boeken. De omzet in de eerste negen maanden van het jaar steeg met 0,8 procent tot 259,4 miljoen euro. Daarbij was wel sprake van krimp in Nederland en wel met 4,1 procent.

Groei bij industrie en zorg

“Met een lagere omzet in de segmenten overheid en financiële dienstverlening, is het resultaat verder gestegen door kostenbeheersing. De groei in de segmenten industrie en zorg zet door. België/Luxemburg presteert goed", zegt Stépan Breedveld, CEO Ordina, in een reactie op de kwartaalcijfers.

Hij benadrukt dat de recente gunningen van vijf raamovereenkomsten voor ICT-inhuur door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), 'een goede basis bieden om de omzet in de overheidsmarkt op termijn te laten groeien'. Het gaat om ICT-functies op detacheringsgebied die Ordina voorheen niet rechtstreeks vervulde.

Samenwerking met T-Systems

Verder is Ordina een samenwerking aangegaan met T-Systems op het gebied van cloud-, werkplek- en applicatiediensten. Als onderdeel van de samenwerking zal T-Systems hostingdiensten gaan leveren aan Ordina.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in