Offshoring helpt bij overstap naar SaaS

17 november 2014

 

Lezersreis naar India

Wilt u echt een goed beeld krijgen van de mogelijkheden van outsourcing en offshoring? AG en coMakeIT organiseren begin 2015 een lezersreis naar India over dit thema. In Delhi en IT-bolwerk Hyderabad schetsen we door middel van bedrijfsbezoeken, case-studies en gesprekken met experts een beeld van de voors en tegens van outsourcing en van de mogelijkheden in India op dit gebied.

Meer informatie over de reis vindt u op www.automatiseringgids.nl/india.

SaaS: deuropener naar internationale markten
Driekwart van de Nederlandse ISV’s (Independent Software Vendors) biedt al SaaS aan, of is van plan dat te doen. SaaS wordt vaak gezien als een deuropener naar meer internationale markten, en dat is terug te zien in de cijfers. ISV’s die internationaal actief zijn, zetten vaker SaaS in dan bedrijven met louter nationale klanten.

Afwegingen voor offshoring
Nederlandse ISV’s die nog geen gebruik maken van offshoring noemen de complexiteit van hun dienst als de belangrijkste reden om nog niet aan offshoring te beginnen. Andersom vinden zij de technische kennis van de ingeschakelde mensen cruciaal bij de keuze tot offshoring. Ook het kunnen kiezen van een ontwikkelmethode staat hoog op de wensenlijst.

Programmeurs gezocht
Het vinden van geschikt personeel is met afstand de grootste uitdaging voor ISV’s. In Nederland is er volgens 60 procent van de ISV’s een tekort aan goede programmeurs. Dat zal alleen nog maar gaan toenemen. Liefst 70 procent van de ondervraagde ISV’s verwacht de komende 2 jaar meer en vrijwel niemand verwacht minder softwareprogrammeurs nodig te hebben. De vraag zal dus nog sterker worden dan nu al het geval is.

Offshoring als oplossing
In Nederland wordt relatief weinig gebruik gemaakt van offshoring als oplossing voor het capaciteitsprobleem met betrekking tot applicatieprogrammeurs. Ongeveer één op de drie ISV’s heeft ervaring met offshoring. 15 procent heeft ook op dit moment offshoring ingeschakeld. Onderzoek van PWC toont aan dat dit aantal onder de grootste Europese softwarebedrijven 44 procent is en voor de wereldtop zelfs 92 procent.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!