Management

Branche
John Kelly

Notes, Domino en andere software leveren IBM 1,8 miljard op

IBM doet een heel pakket aan softwareproducten over aan HCL Technologies.

John Kelly © IBM
7 december 2018

IBM doet een heel pakket aan softwareproducten over aan HCL Technologies.

IBM wil van de softwareproducten af omdat ze steeds meer als stand-alone producten worden geleverd aan klanten. HCL Technologies ziet er juist een mogelijkheid in om te groeien in voor het bedrijf strategische marktsegmenten als security, marketing en commerce.

De producten die IBM verkoopt aan het Indiase HCL Technologies, zijn Notes en Domino, Connections, de on-premises versies van Portal, Commerce en Unica, BigFix, and Appscan. HCL betaalt er 1,8 miljard dollar voor. Als de toezichthouders akkoord gaan kan overeenkomst in de zomer volgend jaar afgerond worden, verwachten beide bedrijven.

Cloudvarianten in de maak

HCL wil een aantal van deze softwareproducten die nu nog on premise draaien, voorzien van een cloudvariant. HCL is overigens al ruim een jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Domino-software, middels een samenwerkingsovereenkomst tussen IBM en het Indiase bedrijf. John Kelly - bij IBM senior vice president cognitive solution and research - verklaart dat HCL heel goed gepositioneerd is om de innovatie en groei van deze producten voor hun klanten mogelijk te maken.

Niet al het intellectueel eigendom met betrekking tot de software gaat overigens over van IBM naar HCL. De bedrijven hebben een samenwerkingsverband opgericht voor 5 van de producten. In totaal zou het gaan om een marktpotentieel van 50 miljard dollar.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.