Overslaan en naar de inhoud gaan

Noordwest-ziekenhuizen plat door ICT-storing

In de ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep zijn alle operaties en afspraken afgelast wegens een grote ICT-storing. De storing verhindert zorgverleners de toegang tot de patiëntendossiers. Patiënten die op de afdelingen spoedeisende hulp binnenkomen, worden nog wel geholpen.
Operatie kamer
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

"Wij kunnen sinds vanmorgen vroeg niet bij onze patiëntendossiers, dus alle geplande operaties en afspraken zijn afgelast", laat een woordvoerster weten aan het ANP. De zorggroep heeft ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder en poliklinieken in Heerhugowaard, Schagen en op Texel. Het is onbekend om hoeveel operaties en afspraken het gaat.

Geen contactgegevens

Het ziekenhuis geeft op de eigen website aan moeite te hebben om de gemaakte afspraken af te kunnen zeggen. "Afspraken van patiënten kunnen we niet meer afzeggen, omdat we geen beschikking hebben over de contactgegevens van patiënten. Wij kijken in de loop van de dag de afspraken weer kunnen hervatten. Op deze website houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken."

Vorige week kampte MST-ziekenhuis in Enschede ook al met een ICT-storing, die uiteindelijk de hele ochtend zou duren. 

De Noordwest Ziekenhuisgroep is naar eigen zeggen, met 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo'n 325 medisch specialisten, een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland. De locatie Alkmaar is voor Noord-Holland Noord het centrum voor traumazorg. Op deze locatie is ook onder meer een oncologisch centrum, een centrum voor geboortezorg en een hart-vaatcentrum.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in