Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodpatch in honderste beveiligingsbulletin van Microsoft

Beveiligingsbulletin MS11-100 behandelt vier kwetsbare plekken in het .NET Framework. Drie daarvan waren nog niet bekend, de vierde werd vorige week onthuld op het Chaos Communication Congress in Berlijn, en dat lijkt voor Microsoft de trigger te zijn geweest om de patches buiten de maandelijkse patchronde om te publiceren.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het lek dat op het Chaos Communication Congress werd gepubliceerd, maakt het mogelijk om met relatief weinig computerkracht computers op afstand stil te leggen via een denial of service-aanval. Door de manier waarop ASP.NET hash tables genereert van een HTTP POST-aanvraag, kan met een stroom van 'handig' vormgegeven bestanden van 100 kilobyte vanaf één computer een mate van overbelasting uitgelokt worden die normaal duizenden zombies in een botnet vergt.

De lekken waarover tot nog toe geen details bekend waren, zijn mogelijk nog gevaarlijker. Volgens Microsoft kunnen ze een buitenstaander de gelegenheid bieden om commando's de computer binnen te smokkelen.

Alle versies van Windows kunnen, afhankelijk van de versie van .NET Framework die erop draait, kwetsbaar zijn voor misbruik van de lekken. De details zijn te vinden in Microsofts beveiligingsbulletin.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in