Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodpatch Apple saboteert filesharing

Haastige spoed is zelden goed. Terwijl het root-gat in macOS High Sierra al even openbaar was, bleek Apple’s securityteam pas sinds afgelopen dinsdag op de hoogte. De daarna snel ontwikkelde noodpatch blijkt echter ook bestandsdeling uit te schakelen.
High Sierra op Macs
© Apple
Apple

Verschillende Mac-gebruikers die de nieuwste versie (High Sierra) van Apple’s computer-OS draaien, hebben na installatie van de noodpatch een nieuw probleem. Het delen van bestanden en mappen op Macs in lokale netwerken werkt niet meer. De oorzaak hiervoor blijkt een fout te zijn in de authenticatie voor filesharing.

Zelf fixen

Apple heeft voor getroffen gebruikers een apart supportdocument gepubliceerd, meldt MacRumors. Daarin legt Apple uit hoe dit probleem kan worden opgelost. Mogelijk is dit voor gewone Mac-gebruikers wat ongebruikelijk, want de instructies omvatten gebruik van commando’s in de Terminal-app.

De fix voor de noodpatch voor het root-gat is door gedupeerde gebruikers getest en blijkt de bijwerking inderdaad op te lossen. Vooralsnog wordt dit neveneffect van de noodpatch - en de oplossing ervoor - niet genoemd of gelinkt op de informatiepagina over de noodpatch (Security Update 2017-001).

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in