Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodlijdende ondernemers 'DDoS-en' noodloket

Het noodloket voor ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis, is dit weekend getroffen door een storing. Maar inmiddels draait de site weer "net aan". Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken gezegd in televisieprogramma WNL Op Zondag.
geld
© DNB
DNB

De bewindsvrouw roept ondernemers op om momenteel alleen een aanvraag voor overheidssteun in te dienen als ze de hulp nu direct nodig hebben. Keijzer benadrukt dat het aanvragen van steun in ieder geval nog tot ver in juni mogelijk is.

Breder bereik noodregeling

Zaterdag werd al bekend dat meer bedrijven in aanmerking komen voor de noodregeling van het ministerie van Economische Zaken. Een deel van de getroffen bedrijven dreigde buiten de boot te vallen. Daarom is besloten dat ook winkeliers en ondernemers in de non-food sector nu onder de regeling vallen.

Gedupeerde ondernemers kunnen onder meer aanspraak maken op een eenmalige tegemoetkoming van netto 4000 euro. Toch wil Keijzer te hoge verwachtingen over het effect van alle overheidssteun temperen. "We kunnen niet iedereen helpen", vreest ze. Dat betekent volgens haar dat de overheidsmaatregelen waarschijnlijk niet kunnen voorkomen dat er bepaalde bedrijven gaan omvallen.

Oproep: lokale winkeliers steunen

De staatssecretaris deed daarnaast een oproep aan Nederlanders om komende tijd lokale winkeliers niet te vergeten. Veel van hen krijgen nu amper klanten over de vloer, onder meer omdat mensen eigenlijk alleen nog maar hoognodige boodschappen doen in de supermarkt. "Je mag wel een ommetje maken", aldus Keijzer in WNL Op Zondag. "Je mag een boodschap doen. Doe dat dan bij de lokale ondernemer, zodat die het hoofd boven water houdt."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in