Beheer

Personal Tech

Nokia door 't stof om nepbeelden Lumia 920

10 september 2012
Nokia heeft toegegeven dat promotiebeelden voor de nieuwe Lumia 920 niet met de smartphone zelf zijn gemaakt. De Finse fabrikant heeft zijn excuses aangeboden.

Bloggers hadden afgelopen week al ontdekt dat een video die in het promotiemateriaal voor de Lumia 920 was opgenomen, niet met het toestel was geschoten. Zaterdag erkende Nokia dat ook sommige foto’s waren gesimuleerd zonder dat dit expliciet was vermeld. Dat meldt The Wall Street Journal.

Nokia had de promotiebeelden gebruikt om aan te tonen dat de Lumia 920 superieure opnamen kan produceren. In werkelijkheid waren de videobeelden gemaakt met een aparte videocamera, bijgelicht door filmlampen.

Beelden gemaakt toen er alleen nog preproductiemodel was

Volgens de uitleg van Nokia moest de video de voordelen van optische beeldstabilisatie demonstreren. De video was gemaakt toen de Lumia 920 nog in de fase van ‘preproductie’ was, aldus de fabrikant. Er was geen sprake van opzettelijke misleiding, maar het verzuim om een ‘disclaimer’ (voorbehoud, red.) toe te voegen was duidelijk een vergissing, aldus Nokia. De fabrikant verontschuldigt zich voor het ‘misverstand’ dat hierdoor is veroorzaakt.

Nokia wilde per se Apple voor zijn

Nokia onthulde de Lumia 920, samen met de kleinere Lumia 820, op 5 september in New York. De fabrikant had alles op alles gezet om de nieuwe toestellen aan te kondigen voordat Apple deze week naar verwachting alle publiciteit naar zich toetrekt met de nieuwe iPhone. Kennelijk leidde de grote haast ertoe dat Nokia nog geen productiemodellen klaar had die de promotiebeelden konden maken.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.