Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog tikje vertraging voor Samsung Fold

De eerder door Samsung aangekondigde herlancering van de Galaxy Fold vindt formeel wel in september plaats, maar dan met mate. De herziene uitvoering van de kwetsbaar gebleken vouwbare smartphone komt dan alleen in thuisland Zuid-Korea uit. Andere landen volgen in oktober, met onder meer de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland voorop. Nederland ontbreekt.
vouwbare Samsung-smartphone
© Samsung
Samsung

Smartphonemaker Samsung heeft zijn Galaxy Fold opnieuw onthuld. Het opvouwbare Android-toestel is na officiële aankondiging in februari gauw weer teruggeroepen bij reviewers toen het dubbelklappende scherm te kwetsbaar bleek. Nu na herzieningswerk komt de herontworpen Fold weer op de markt: vanaf morgen (6 september) in Zuid-Korea. Samsung meldt in de aankondiging van de 'herlancering' dat daarna een select aantal andere landen volgt. Deze bestaan uit "Frankrijk, Duitsland, Singapore, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, en meer".

'Beperkt beschikbaar'

De komst in de VS zal pas in oktober zijn, weet AnandTech te melden op basis van Samsungs nieuwe Fold-presentatie nu. Het bedrijf sprak daarbij van "volgende maand" voor de Amerikaanse productrelease. Onder meer NU.nl meldt nu dat Nederland wordt overgeslagen. Een woordvoerder van de fabrikant spreekt van "beperkte beschikbaarheid" en dat daarom de wereldwijde lanceringsplanning is herzien.

De aangepaste Fold komt nu niet alleen met een verbeterd ontwerp waardoor scharnier en bovenlaag van het uitklappende scherm beter bestand moeten zijn tegen gebruik. Samsung vergezelt zijn eerste opvouwbare smartphone ook van zorgvuldige consumentenbegeleiding; om hun het toestel goed in gebruik te laten nemen. De prijsstelling voor de Fold is ongewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke release. In Europa zal het vouwbare toestel met Android 9 zo'n 2000 euro kosten, in de VS 1980 dollar en in Groot-Brittannië zo'n 1800 pond.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in