Innovatie & Strategie

Personal Tech
Samsung Fold

Nog tikje vertraging voor Samsung Fold

Samsungs herziene vouw-phone komt in september uit, maar alleen in thuisland Zuid-Korea.

© Samsung
5 september 2019

Samsungs herziene vouw-phone komt in september uit, maar alleen in thuisland Zuid-Korea.

De eerder door Samsung aangekondigde herlancering van de Galaxy Fold vindt formeel wel in september plaats, maar dan met mate. De herziene uitvoering van de kwetsbaar gebleken vouwbare smartphone komt dan alleen in thuisland Zuid-Korea uit. Andere landen volgen in oktober, met onder meer de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland voorop. Nederland ontbreekt.

Smartphonemaker Samsung heeft zijn Galaxy Fold opnieuw onthuld. Het opvouwbare Android-toestel is na officiële aankondiging in februari gauw weer teruggeroepen bij reviewers toen het dubbelklappende scherm te kwetsbaar bleek. Nu na herzieningswerk komt de herontworpen Fold weer op de markt: vanaf morgen (6 september) in Zuid-Korea. Samsung meldt in de aankondiging van de 'herlancering' dat daarna een select aantal andere landen volgt. Deze bestaan uit "Frankrijk, Duitsland, Singapore, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, en meer".

'Beperkt beschikbaar'

De komst in de VS zal pas in oktober zijn, weet AnandTech te melden op basis van Samsungs nieuwe Fold-presentatie nu. Het bedrijf sprak daarbij van "volgende maand" voor de Amerikaanse productrelease. Onder meer NU.nl meldt nu dat Nederland wordt overgeslagen. Een woordvoerder van de fabrikant spreekt van "beperkte beschikbaarheid" en dat daarom de wereldwijde lanceringsplanning is herzien.

De aangepaste Fold komt nu niet alleen met een verbeterd ontwerp waardoor scharnier en bovenlaag van het uitklappende scherm beter bestand moeten zijn tegen gebruik. Samsung vergezelt zijn eerste opvouwbare smartphone ook van zorgvuldige consumentenbegeleiding; om hun het toestel goed in gebruik te laten nemen. De prijsstelling voor de Fold is ongewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke release. In Europa zal het vouwbare toestel met Android 9 zo'n 2000 euro kosten, in de VS 1980 dollar en in Groot-Brittannië zo'n 1800 pond.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.