Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen meldingen van misbruik na hack bij Stadgenoot

Persoonsgegevens van zo'n 30.000 mensen zijn na een hack bij de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot op straat komen te liggen. De organisatie heeft nog geen meldingen ontvangen dat de gegevens misbruikt zijn.
phishing
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De woningcorporatie waarschuwde de gedupeerden woensdag via een mail voor de gevolgen van het datalek, en riep hen op eventueel misbruik te melden. Het gaat om de gegevens die mensen invulden op aanbod.stadgenoot.nl, waar koopwoningen, huurwoningen en parkeerplaatsen worden aangeboden. "Dat waren gegevens als de naam, e-mailadres, telefoonnummer en het huidige adres.

Het hangt er ook vanaf wat mensen zelf hebben ingevuld, want niet alle velden zijn verplicht. Er zijn geen inkomensverklaring of BSN-nummers geüpload", aldus een woordvoerder. De website wordt gehost door een externe partij, die gehackt was. Inmiddels is het gat gedicht en is er een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Alle mensen die zich hadden geregistreerd op de website, wordt geadviseerd op te letten als ze benaderd worden door partijen die zeggen dat ze namens Stadgenoot contact opnemen. "Wees dus de komende tijd extra waakzaam voor nepbrieven, phisingmails of telefoontjes van oplichters. Mocht u benaderd worden door een partij die zich voordoet als Stadgenoot en u vertrouwt het niet, dan vragen we u daarvan een melding bij ons te maken", aldus de woningcorporatie.

Zulke meldingen heeft de corporatie dus nog niet ontvangen. Wel kwamen er veel vragen binnen over wat er precies gebeurd is met de gegevens, aldus de woordvoerder. (ANP)

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in