Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijdigheid rond Windows 10 auto-update

In Microsofts patchronde van afgelopen week zaten aanpassingen aan de Windows Update-routines als voorbereiding op de komst van Windows 10, signaleert Computerworld op basis van bevindingen van zusterblad Infoworld. De aanpassingen zijn bedoeld voor Windows 7 SP1 en Windows 8.1 Update om de overgang naar Windows 10 te vergemakkelijken. Het gaat om de bulletins KB2990214 en KB304434.
Windows 10 venster

De aanpassingen werden eerder ook al verspreid maar werden toen alleen toegepast bij gebruikers van Windows 10 Preview. Deze keer werd de aanpassing aan Windows Update als 'Important' gelabeld waardoor deze bij iedereen die de standaard installatie van Windows Update gebruikt, werd geïnstalleerd.

Niet installeren niet aan te raden

Sommige gebruikers vrezen dat Microsoft hen hiermee het gebruik van Windows 10 gaat opdringen en waren dus 'not amused'. Hoewel Joseph Conway, product manager voor Windows, op Technet heeft uitgelegd dat de nieuwe Windows Update ook van belang is voor het up-to-date houden van Windows-systemen met een lager versienummer. Niet installeren is niet aan te bevelen, volgens Conway.

De onvrede komt vooral voort uit de manier waarop Microsoft communiceert over deze upgrades. "Het gaat er niet om dat we Windows 10 niet willen, maar dat we niet weten óf we het willen. Net als elk product, gratis of betaald, willen we onderzoeken, evalueren en daarna beslissen of dat is wat we willen", meldt 'Canadian Tech' als commentaar bij de blog. Hij pleit voor een betere beschrijving door Microsoft vanwat elke update precies doet. "Het is essentieel dat Microsoft beseft dat Windows 7 nu de gouden standaard is. Als Windows 10 maar enkele tinten van Windows 8 in zich heeft, zullen de meeste mensen het weigeren."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in