Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe zeekabels Facebook vermijden Hong Kong

Facebook wil twee nieuwe zeekabels aanleggen tussen de VS en Indonesië en Singapore. Ze lijken in de plaats te komen voor een kabelproject dat Facebook eigenlijk had gepland tussen de VS en Hong Kong.
Zeekabel
© Shutterstock
Shutterstock

Facebook heeft vergevorderde plannen voor de aanleg van twee kabels, genaamd Echo en Bifrost. Het zijn de eerste trans-Pacificische kabels die in de Javazee worden aangelegd. De kabels moeten voorzien in een dringende behoefte aan “internetcapaciteit, redundancy en betrouwbaarheid”, laat Facebook weten. De route van deze kabels is wel ongewoon. Meestal worden kabels die in het gebied van de Stille Zuidzee worden aangelegd, via een noordelijke route geplaatst. Daarbij komen ze aan land in Japan, Zuid-Korea, China of de Filipijnen. Wordt voor een route gekozen door het midden van de oceaan, dan zijn Guam en Hawaii veel gebruikte landingspunten.

Javazee

Bifrost zal echter vanuit het noorden van Californië aan land gaan in Guam en dan via het noorden van Sulawesi, in Indonesië doorgetrokken worden naar de Javazee tot Singapore. Echo gaat zuidelijk van Sulawesi de Javazee in en dan naar Singapore.

Facebook stopte begin deze maand een gepland kabelproject dat de VS had moeten verbinden met Taiwan en Hong Kong. Facebook laat tegenover The Register weten dat “zorgen van de Amerikaanse overheid over directe communicatieverbindingen tussen de VS en Hong Kong” daarvoor de belangrijkste reden zijn.

De twee kabels moeten de capaciteit in het Stille Zuidzeegebied met 70% vergroten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in